JOSO MARKOVIĆ – PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE SA SURADNICIMA PRISUSTVOVAO NA SASTANKU U POVODU POČETKA PROJEKTA „TWINNING LIGHT“

SARAJEVO, 08.05.2017. godine – Nakon uspješno realiziranog dvogodišnjeg Twinning projekta  jačanja kapaciteta parlamenta u BiH u procesu europskih integracija, u Federaciji BiH u idućih nekoliko mjeseci realizirat će se i „Twinning Light“ projekt čiji je cilj, nakon državnog i entitetskih parlamenata te Skupštine Brčko Distrikta, ojačati kapacitete i županijskih skupština u Federaciji BiH čija je uloga u procesu europskih integracija BiH ključna. Partner Projekta je Narodna Skupština Repubike Mađarske.

Prvi radni sastanak u povodu početka Projekta „Twinning Light“  održan je  u zgradi Parlamenta Federacije BiH  a domaćin je bio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.  Pored članove rukovodstva ovog doma na čelu s Lidijom Bradara, predsjedateljicom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na sastanku su bili predstavnici Twinning projekta predvođeni Zoltánom Horváthom, voditeljem Projekta „Twinning Light“  te predstavnici Skupština deset županija u Federaciji BiH.

Kroz projekt „Twinning Light“ okupljene je proveo Zoltán Horváth, voditelj Projekta. Istaknuo je pri tom kako će predstavnici Projekta najprije obići županijske skupštine  radi analize potreba, a potom će se fokusirati na jačanje kapaciteta koji su najvažniji u procesu europskih integracija. „Projekt „Twinnig Light“ je uvod u puno veći projekat jačanja kapaciteta institucija BiH kojeg planiramo realizirati u razdoblju od 2018 do 2020. godine“, istaknuo je ovom prilikom Horváth.

U ime Skupštine Županije Posavske sastanku su prisustvovali Joso Marković-predsjednik Skupštine, Lucija Matić – v.d. Tajnika Skupštine i Marko Mamić – djelatnik Stručne Službe Skupštine.

Izvor: Dom naroda Parlamenta Federacije BiH

Stručna služba Skupštine