MELIKA MAHMUTBEGOVIĆ – DOPREDSJEDNICA FEDERACIJE BiH U POSJETI SKUPŠTINI ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC, 13.02.2017. godine – Rukovodstvo Skupštine Županije Posavske, Joso Marković – predsjednik Skupštine i Tahir Redžepović – zamjenik predsjednika, susreli su se sa Melikom Mahmutbegović – dopredsjednicom F BiH.

Nakon sastanka, u izjavi za medije dopredsjednica F BiH je izjavila:

D8EBE815-55A2-4D82-A362-C7ED8B112E1C-Htjeli smo najprije da se informiramo o stanju u Posavskom kantonu, kako funkcionira, koji su problemi te planovi, kako bi vidjeli koje su potrebe ovoga područja. Ovakva je komunikacija kabineta dopredsjednice F BiH  i Vlade ŽP potrebna kako bi vidjeli što mi možemo učiniti za ovo područje.  Također, ovo je značajna posjeta jer sam ranije prema Domu naroda uputila inicijativu koja je proslijeđena Skupštinama određenih kantona gdje postoji kantonalna neusklađenost sa Ustanovom F BiH po pitanju konstitutivnosti sva tri naroda, i po pitanju službenih jezika BiH. Došla sam vidjeti u kojoj je fazi ta inicijativa usklađivanja Ustava kantona sa Ustavom FBiH, izjavila je dopredsjednica FBiH Mahmutbegović.

Predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković u ime Skupštine zahvalio se dopredsjednici F BiH Mahmutbegović na posjeti posavskom području.IMG_1877

-Predsjednicu smo informirali o stanju u Županiji Posavskoj, osobito oko usklađivanja Ustava Županije Posavske sa Ustavom F BiH. Vjerujem da ćemo u ovoj godini završiti izmjene Ustava Županije Posavske, odnosno uskladiti sa Ustavom F BiH, što očekujemo i na području drugih županija do kraja godine, kada očekujemo da bi BiH trebala dobiti kandidacijski status ulaska u Europsku Uniju, izjavio je predsjednik Skupštine Marković.

Stručna služba Skupštine
Služba za odnose s javnošću Vlade Županije Posavske