Održana VIII. sjednica Skupštine ŽP

DOMALJEVAC – 30.05.2012 održana je VIII. sjednica Skupštine Županije Posavske. Na dnevnom redu VIII sjednice Skupštine Županije Posavske našle su se ove točke dnevnog reda:

  1. Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za  2011. godinu
  2. Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za  fiskalnu  2011. godinu
  3. Izvješće o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2011. godinu
  4. Program rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2012. godinu
  5. Izvješće o radu Županijske uprave civilne zaštite za 2011. godinu
  6. Program rada Županijske uprave civilne zaštite za 2012. godinu
  7. Izvješće o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2011. godinu
  8. Odluka u ostvarivanju prava zastupnika na radni odnos u Skupštini Županije Posavske

Sam uvod u sjednicu Skupštine Županije Posavske, otvaranje, usvajanje skraćenog zaspisnika i zastupnička pitanja potrajao je 21’15”. Bilo je polemičnih tonova na osmu točku dnevnog reda, ali je u konačnici Dnevni red VIII sjednice Skupštine Županije Posavske prihvaćen sa 16 glasova „za“, i po 2 glasa „protiv“ i „sudržani“.

Prva točka dnevnog reda, Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za  2011. godinu izazvala je brojne komentare, posebice zastupnika oporbe. Trajanje ove točke uvjetovano diskusijama bilo je sat i 34 minute. Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za  2011. godinu je usvojeno sa 17 glasova „za“ i 3 „protiv“. Zastupnici su prihvatili sa 12 glasova „za“, 2 „protiv“ i 5 „sudržanih zaključak da se popuni mjesto nedostajućeg ministra u Vladi Županije Posavske i da se nastave razgovor s višim razinama vlasti.

Druga točka dnevnog reda, Skupštine Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za  fiskalnu  2011. godinu trajala je 29 minuta. Glasovima 15 zastupnika „za“ i 3 „protiv“, Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za  fiskalnu  2011. godinu je usvojeno.

Treća točka dnevnog reda, Izvješće o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2011. godinu, potrajala je sat i 19 minuta, a okončana je prihvaćenajem Izvješća s 15 glasova „za“, 1 „protiv“ i 1 „suzdržanim“.

Četvrta točka dnevnog reda, Program rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2012. godinu dobio je skupštinsku većinu od 12 glasova „za“ i 1 „suzdržanim“ glasom za rekordnih 3 minute i 53 sekunde.

I peta je točka dnevnog reda, Izvješće o radu Županijske uprave civilne zaštite za 2011. godinu,
potrajala kratko, 9 minuta i 40 sekundi. Usvojena je voljom 16 zastupnika koji su glasovali „za“ i 2 zastupnika koji su glasovali „protiv“.

17 minuta i 21 sekunda bila je potrebna za okončanje šeste točke dnevnog reda, Program rada Županijske uprave civilne zaštite za 2012. godinu. 15 glasova je bilo „za“, a po 1 glas je bio „protiv“ i „suzdržan“.

Sedma točka dnevnog reda, Izvješće o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2011. godinu, usvojeno je za 56 minuta s 11 glasova „za“, 3 „protiv“ i 4 „suzdržana“ glasa.

Obvezuju se članovi Vlade Županije Posavske da sukladno Dnevnom redu i točkama dnevnog reda budu nazočni po svojim nadležnostima, zaključak je koji je usvojen od strane 17 zastupnika koji su glasovali „za“ zaključak, te jednog „sudržanog“ glasa.

Osma točka dnevnog reda, Odluka u ostvarivanju prava zastupnika na radni odnos u Skupštini Županije Posavske dobila je 12 glasova „za“, 1 „protiv“ i 4 „suzdržana“ glasa. Ukupno je zaprimljeno devet (9) zahtjeva za ostvarivanje praba na radni odnos u Skupštini Županije Posavske.

Ukupno vrijeme trajanja VIII sjednice Skupštine Županije Posavske, bez skupštinskih stanki je bilo 5 sati, 51 minuta i 16 sekundi.

Uvod i dnevni red

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstina-zp-ba/zapisnik-zastupnicka-pitanja-i[/soundcloud]

 

1. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstina-zp-ba/prva-tocka-izvrsenje-proracuna[/soundcloud]

 

2. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/fifi-llaa/druga-tocka-utrosak-pricuva[/soundcloud]

 

3. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/fifi-llaa/treca-tocka-inspekcija[/soundcloud]

 

4. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstina-zp-ba/cetvrta-tocka-inspekcija[/soundcloud]

 

5. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/fifi-llaa/peta-tocka-cz-izvjesce-o-radu[/soundcloud]

 

6. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstinayp-ba/sesta-tocka-cz-program-rada[/soundcloud]

 

7. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstinayp-ba/sedma-tocka-agencija-za[/soundcloud]

 

8. točka

[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstinayp-ba/osma-tocka-profesionalizacija[/soundcloud]