Posjet učenika SŠ Pere Zečevića iz Odžaka

DOMALJEVAC – Učenici srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka posjetili su Skupštinu Županije Posavske kako bi se informirala o radu skupštine, a u sklopu priprema za ovogodišnji rad u sklopu natjecanja iz programa Civitasa, primili su ih predsjednik i dopredsjednik Skupštine Županije posavske, profesor Mario Jurkić i Anes Osmanović.

Pitanja na koja su mladi tražili odgovore su vezana uz zastupljenost mladih u organima, savjetima, vijećima skupštini, koliko mladih obnaša vodeće funkcije u organima vlasti, koliko se projekti mladih podupiru proračunskim sredstvima. Mlade je zanimalo jesu li njihove ideje dobrodošle organima vlasti, ali i političkim strankama. Potom su zapitali predsjednika i dopredsjednika Skupštine Županije Posavske o njihovom stavu kada se radi o osposobljenosti mladih za pokretanje inicijativa na određenim razinama vlasti i koliko kvalitetno organizacije mladih rade i mogu li uopće utjecati na razine vlasti.

Predsjednik Jurkić i dopredsjednik Osmanović su odgovarali na učenička pitanja, nakon čega su se zadržali i u razgovoru o uvjetima školovanja i drugim problemima mladih.

Dodaje komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *