PREDSJEDNIK SKUPŠTINE U OŠ DOMALJEVAC

DOMALJEVAC, 02.09.2013. godine Povodom početka nove školske godine, Osnovnu školu Braće Radića u Domaljevcu posjetili su predsjednik Skupštine Županije Posavske Mario Jurkić, predsjednik Općinskog vijeća Domaljevac Mario Ćošković, općinski načelnik Željko Josić i šef općinske Službe za financije Mirko Abramović.

Ravnatelj škole Branimir Mijić upoznao je predstavnike županijske i općinske vlasti o stanju osnovne škole u Domaljevcu. Osim potrebe za daljnjim unaprijeđenjem odgojno-obrazovnog rada, ravnatelj Mijić istaknuo je i potrebu unutarnjeg uređenja školske zgrade u Domaljevcu, napose potrebu zamjene unutarnje stolarije, koja je stara preko četrdeset godina, te ugradnju sustava za grijanje u školskoj športskoj dvorani Grebnice.

U školskoj 2013/2014. godini domaljevačku osnovnu školu pohađat će ukupno 318 učenika, raspoređenih u 20 odjela, od čega je 34 upisanih prvašića. Županijska i lokalna vlast posebnu skrb posvećuje školskog problematici. Tako je osiguran autobusni prijevoz svih učenika u povratničkim mjestima Bazik i Grebnice, za što sredstava osiguravaju Vlada Županije Posavske i Općina Domaljevac.