PREDSTAVLJENO IZVJEŠĆE O KAPACITETIMA I POTREBAMA ŽUPANIJSKIH/KANTONALNIH SKUPŠTINA U PROCESU EUROPSKIH INTEGRACIJA

Sarajevo, 14.11.2017. godine – Joso Marković – predsjednik Skupštine Županije Posavske prisustvovao je na sastanku u  Domu naroda Parlamenta Federacije BiH na kojemu je zajedno s rukovodstvom ovog doma, čelnicima županijskih/kantonalnih Skupština, predstavnicima Delegacije EU u BiH i Narodne Skupštine Republike Mađarske razmatrano i usvojeno Izvješće o procjeni kapaciteta i potreba županijskih/kantonalnih Skupština u procesu integracija u EU.

Sastanak je održan u sklopu „Twinning Light“ projekt koji se realizira u suradnji s partnerima iz Narodne skupštine Repubike Mađarske a namijenjen je jačanju kapaciteta županijskih/kantonalnih skupština, odnosno njihovoj pripremi za aktivnosti u procesu europskih integracija.

 „Nadam se kako ćemo uskoro dobiti kandidacijsku status i započeti pregovore za članstvo u EU. U tom kontekstu uloga županija je veoma važna i ovo je prilika za procjenu ne samo kapaciteta već i izazova koji nam stoje na europskom putu kako bi na njih mogli što kvalitetnije odgovoriti“, istaknula je ovom prigodom Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sastanak su veoma korisnim ocijenili i Jan Snaidauf, šef političkog i ekonomskog odjela Delegacije EU kao i predstavnici Skupština županija/kantona u Federaciji BiH.

U ime Skupštine Županije Posavske sastanku su nazočili i Lucija Matić – v.d. Tajnika Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU ispred Skupštine Županije Posavske.

Stručna služba Skupštine

Izvor: Doma naroda Parlamenta FBiH