Razgovori u Sarajevskom uredu OHR-a

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Županije Posavske Mario Jurkić i Anes Osmanović sastali su se u srijedu, 22. veljače 2012. godine u Sarajevu s Visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Razgovaralo se o pokretanju pitanja vitalnog nacionalnog interesa od strane Bošnjaka vezano za imenovanje ministra pravosuđa u Vladi Županije Posavske, a bilo je riječi i o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda. Tijekom razgovora dotaknuta je i problematika aktualnoga štrajka djelatnika MUP-a
Županije posavske. „Zadovoljan sam jučerašnjim razgovorima u Sarajevu, kod Visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka“, kazao je po povratku u Županiju posavsku predsjednik Skupštine Županije posavske Mario Jurkić. „Visoki je predstavnik insistirao na razgovorima o nedostajućem ministru pravosuđa u Vladi Županije posavske, dok sam ja nametao i pitanje Zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Rješavajući Zakon o pripadnosti javnih prihoda mi se brinemo za vitalni interes svih mještana Županije posavske i Hrvata, i Bošnjaka, i Srba i ostalih, pa tako i za rješavanjem pitanja uposlenika MUP-a, a i za nedostajućim ministrom pravosuđa, kazao je predsjednik Skupštine Županije posavske Jurkić po povratku iz Sarajeva.

Dodaje komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *