Informacija s VI. sjednice Kolegija Skupštine Županije Posavske

Domaljevac, 23.12.2011.godine – U Skupštini Županije Posavske održana je VI. Sjednica Kolegija Skupštine uz nazočnost slijedećih članova Kolegija: Mario Jurkić, predsjednik Skupštine, Anes Osmanović, zamjenik predsjednika Skupštine i predsjednik Kluba zastupnika SDA i SzBiH, Juro Zečević, predsjednik Kluba zastupnika HDZ 1990, Mijo Matanović, predsjednik Kluba zastupnika HDZ BiH. Sjednici nije nazočio Ninoslav Sušilović, predsjednik Mješovitog kluba zastupnika.

Na sjednici je raspravljen slijedeći Dnevni red:

– usvajanje skraćenog zapisnika s V. sjednice Kolegija Skupštine Županije Posavske

1.       Datum i vrijeme održavanja VI. sjednice Skupštine Županije Posavske

2.       Utvrđivanje Dnevnog reda VI. sjednice Skupštine Županije Posavske

3.       Tekuća pitanja

Prisutni su jednoglasno usvojili skraćeni zapisnik s V. sjednice Kolegija
Skupštine Županije Posavske.

Nakon rasprave o slijedeća dva prijedloga, Mije Matanović koji je predložio da sjednica bude izvanredna, u četvrtak 29.12.2011.godine u 10,00 sati i Predsjednika Skupštine koji je predložio da sjednica bude redovna, petak 30.12.2011. godine u 11,00 sati. Članovi Kolegija jednoglasno su usvojili da se ide sa III. izvanrednom sjednicom, 29.12.2011. godine (četvrtak) u 11,00 sati.

Članovi Kolegija jednoglasno su utvrdili slijeći dnevni red III. izvanredne sjednice:

1. Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Županije Posavske za 2011. godinu i

2.Prijedlog odluke o privremenom financiranju Županije Posavske za razdoblje siječanj-ožujak 2012. godine.

Pod tekućim pitanjima Predsjednik Skupštine – upoznao je prisutne da je pripremio Informaciju o radu Skupštine Županije Posavske u 2011. godini, koja sadrži statističke podatke o broju održanih sjednica, razmatranih mjera na sjednicama Skupštine, realizaciji Programa rada Skupštine, Zaključaka koji su donošeni na sjednicama Skupštine, evidenciju o zastupničkim pitanjima, te financijski osvrt na proračunska sredstva Skupštine Županije Posavske. Ova informacija također sadrži aktivnosti koje su Predsjednik Skupštine i Stručna služba Skupštine poduzimali slanjem dopisa, urgencija, zamolbi i zahtjeva nadležnima za dostavu materijala za sjednice Skupštine (apelirajući na poštivanje rokova iz Programa rada), realizaciju Zaključaka Skupštine (npr. Održavanje tematske sjednice na temu zdravstva) te blagovremenu dostavu odgovora na zastupnička pitanja.

Nakon Izlaganja  Predsjednika Skupštine usvojen je slijedeći ZAKLJUČAK:

– Kolegij Skupštine Županije Posavske podržava aktivnosti koje je poduzeo Predsjednik Skupštine za realizaciju Programa rada Skupštine za 2011. godinu kao i normalno funkcioniranje Skupštine Županije Posavske.

– Kolegij Skupštine izražava nezadovoljstvo ne postupanjem Vlade Županije Posavske po dostavljenim dopisima i urgencijama.

Predsjednik Skupštine prisutnima je također prezentirao službenu Internet stranicu Skupštine Županije Posavske, te ih upoznao s planovima za istu.

 

Stručna služba Skupštine

Dodaje komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *