SASTANAK POVODOM TWINNING LIGHT PROJEKTA

Domaljevac, 05.06.2017. godine – U Skupštini Županije Posavske je održan sastanak povodom Twinning Light projekta.

Cilj Twinning Light projekta je analizirati kapacitete županijskih Skupština koji se odnose na aktivnosti vezane za proces integriranja u EU, te pri završetku projekta predstaviti preporuke koje bi se odnosile na unapređenje zakonodavnog procesa. Temeljem toga predstavnici Projekta najprije obilaze županijske Skupštine  radi analize potreba, a potom će se fokusirati na jačanje kapaciteta koji su najvažniji u procesu europskih integracija.

Ispred Twinning Light Projekta sastanku su nazočili gospodin Csaba Törő, gospođa Csilla Schalbert i gospodin Goran Božić.

U ime Skupštine Županije Posavske sastanku su nazočili Željko Ćošković, predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Lucija Matić – v.d. Tajnika Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU ispred Skupštine Županije Posavske. Sastanku je nazočio i Marko Vukić – predstavnik Vlade Županije Posavske.

Predstavnici Skupštine i Vlade upoznali su voditelje projekta s funkcioniranjem procedura oko zakonodavne aktivnosti u Skupštini, koordinaciji i suradnji s ostalim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, procedura oko EU upitnika i ostalim aktivnostima oko procesa europskih integracija.

Stručna služba Skupštine