TWINNING PROJEKT – Jačanje kapaciteta parlamenata u BiH u kontekstu Integracija u EU

Sarajevo, 16.12.2015. godine – Okrugli stol za predstavnike županijskih Skupština u FBiH  održan u sklopu Twinning projekta

U Parlamentu Federacije BiH održan je Okrugli stol i prezentacija o značaju i rezultatima Twinning projekta.

Okrugli stol, u kojem su sudjelovali predstavnici  Skupština Županija u Federaciji BiH,  organiziran je u sklopu Twinning projekta „Jačanje uloge parlamenata u BiH u kontekstu integracija u EU“. Svrha ovog projekta je ojačati kapacitete članova parlamenata  i administracije parlamenata Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u EU i provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Lidija Bradara, uvodnim obraćanjem  otvorila  je Okrugli stol i istaknula kako europski put za BiH nema alternativu te da je svaki projekt koji BiH približava standardima Europske unije značajan projekt, a jedan od takvih projekata  je i Twinning .

O ulozi parlamenata u procesu pristupanja EU  govorio je  dr. Peter Sardi, direktor za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Mađarske. Rezultate Twininng projekta „Jačanje uloge parlamenata u BiH u kontekstu integracija u EU“ predstavio je dr. Zoltan Horvath, voditelj Projekta  pri Narodnoj skupštini Mađarske dok je na temu „Zakonodavni zadaci i zadaci usklađivanja zakonodavstva u procesu integriranja u EU“ izlaganje imala Zsofia Czoma, voditeljica komponente Twinning projekta za Parlament Federacije BiH.

Prezentaciji i Okruglom stolu o ovom projektu, u ime Skupštine Županije Posavske prisustvovala je Lucija Matić – vršitelj dužnosti Tajnika Skupštine.

Sudionicima je  predstavljena  i podijeljena publikacija „Uloga parlamenata u procesu pristupanja EU“.