STROJNI PRSTEN U DOMALJEVCU

DOMALJEVAC – Općina Domaljevac kreirala je projekt i program uspostave strojnog poljoprivrednog prstena u Posavini. Svrha uspostave prstena je olakšavanje i smanjenje troškova obrade poljoprivrednog zemljišta kroz mogućnost korištenja suvremene poljoprivredne mehanizacije od strane povratnika i poljoprivrednika koji ne raspolažu
adekvatnom mehanizacijom. Općinski načelnik je o projektu strojnog prstena upoznao potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića za vrijeme njegovog posjeta općini Domaljevac u prošlom razdoblju. Cijeneći kvalitetu programa i njegovu svrhu da olakša stvaranje prihoda od poljoprivrede u povratničkim zajednicama u Bosanskoj Posavini, dopredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić osigurao je preko Vlade Federacije BiH sredstva u iznosu od 300.000 KM za nabavu poljoprivedne mehanizacije. Još 100.000 KM osigurava agencija ODRAZ. Tim povodom u utorak, 12. veljače 2013. godine, općinu Domaljevac posjetio je dopredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i generalni direktor Fondacije za održivi razvoj (ODRAZ) iz Sarajeva sa suradnicima. Tijekom posjeta potpisan je protokol o uspostavi strojnog poljoprivrednog prstena za Posavinu sa sjedištem u Domaljevcu.

Potpisu ovog Protokola bio je nazočan i Mario Jurkić, predsjednik Skupštine Županije posavske, koji je istaknuo kako je ovo dobra investicija i kako bi je trebalo proširiti na cijelo područje Županije posavske. „Investicija je za sada stacionirana u zoni povratka, općini Domaljevac-Šamac i Šamac, za potrebe mještana i Županije posavske, ali i šamačke općine u RS-u. Trebalo bi to dati određen doprinos poboljšanju uvjeta života na ovom području. Potrebno je ovaj novac koji je dan na raspolaganje dati što prije u nabavku potrebne i zacrtane mehanizacije u prvom krugu. Nakon toga treba razmišljati o proširenju i drugom krugu“, kazao je predsjednik Skupštine Jurkić.

Keep Reading

Sljedeće