MAKEDONSKI VELEPOSLANIK POSJETIO ŽP

DOMALJEVAC, 24. srpnja 2013. godine – Zakonodavnu vlast Županije posavske u Domaljevcu je posjetio makedonski veleposlanik u BiH Rami Redžepi. U Domaljevcu je razgovarao s predsjednikom Skupštine Županije posavske prof. Mariom Jurkićem i dopredsjednikom Anesom Osmanovićem. “Naše aktivnosti nisu samo političke, ekonomske i diplomatske, mi se spuštamo i do nižih razina vlasti, lokalnim zajednicama i županijama. Tako smo danas stigli i ovdje u sjedište Skupštine Županije posavske. Prije ovog sastanka bio sam i na nekoliko sastanaka u Vladi Županije posavske, predstavnicima općine Orašje i s gospodarstvenicima Županije posavske. Želimo uspostaviti suradnju između regiona u Makedoniji  i Županije posavske kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu”, kazao je veleposlanik Makedonije (Bivša jugoslovenska republika Makedonije – prim at.) u BiH.

“Drago mi je što predstavnici država iz Europe dolaze na područje Županije posavske, kako bi se informirali o stanju na našem području. Tako i ovaj posjet makedonskog veleposlanika doživljavam kao posjet nakon kojeg ćemo moći upriličiti nove sastanke s konkretnim zadaćama i aktivnostima. Susret planiramo od proslave obilježavanja Dana Makedonije, koji je održan u veleposlanstvu u Sarajevu”, kazao je predsjednik Jurkić.

“Naš kanton ima jako puno dodirnih točaka s Makedonijom i nadam se suradnji u oblastima gospodarstva, poljoprivrede i industrije, tako da bi se povezala naša regija (Županija posavska – prim. au.) i Makedonija u svakom segmentu privrede”, kazao je dopredsjednik Osmanović na kraju sastanka.

Keep Reading

Sljedeće