ODRŽANA XVII SJEDNICA SKUPŠTINE ŽP

DOMALJEVAC, 25. rujna 2013. godine U sjedištu zakonodavne vlasti, mjestu Domaljevac, dvorani za skupštinske sjednice održana je XVII sjednica zakonodavnog tijela Županije posavske. Za sjednicu je predložen dnevni red od šest (6) točaka:

1. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaključivanje Amandmana 1 na Podugovor o kreditu od 20.03.2012. godine za Projekt nabave, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje
2. Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Statuta Županijske bolnice u Orašju
3. Izvješće o radu i Izvješće o financijskom poslovanju Županijske bolnice Orašje za 2012.godinu
4. Plan i program rada Županijske bolnice Orašje za 2013. godinu
5. Informacija o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2012. godinu
6. Informacija o radu Općinskog suda u Orašju za 2012. godinu

Na prijedlog Vlade Županije posavske uvrštena je i sedma točka Zakon o izmjenama i dopunama zakona o javnom pravobraniteljstvu Županije posavske. Predstavnici Vlade su ovaj Zakon tražili u žurnom postupku jer je županijski pravobranitelj određeno vrijeme na bolovanju i u postupcima pred sudovima Županiju posavsku nema tko braniti po službenoj dužnosti. Točka je prihvaćena i uvrštena kao sedma.

Prve četiri točke i sedma točka prihvaćene su voljom većine skupštinskih zastupnika, dok su peta i šesta točka primljene k znanju. Sve su točke izazvale dugotrajne rasprave, pa je zasjedanje skupštine potrajalo skoro sedam (7) sati.

Uvod

Prva točka

Druga točka

Treća točka

Četvrta točka

Peta točka

Šesta točka

Sedma točka

Keep Reading

Sljedeće