NA INICIJATIVU PREDSJEDNIKA ZAKONODAVNE I IZVRŠNE VLASTI ŽUPANIJE POSAVSKE PROŠIRENI SASTANAK

pdv sastanak

Izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda

ORAŠJE – Na inicijativu predsjednika Vlade ŽP mr.sc. Marijana Oršolića i predsjednika Skupštine Županije Posavske Marija Jurkića u Vladi Županije Posavske u ponedjeljak (24.02. 2014.) u Orašju je održan prošireni sastanak županijske Vlade. Uz predsjednike zakonodavne i izvršne županijske vlasti, skupu su nazočili dopredsjednik Skupštine Anes Osmanović, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Mijo Matanović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata ŽP Ramiz Subašić.

Upoznavanje sa aktualnim stanjem vezanim za predložene Izmjene i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, te u kojoj je fazi daljnja procedura, bila je okosnica održanog proširenog sastanka Vlade ŽP.
Šestogodišnja primjena tog spornog i za Županiju Posavsku nepravednog zakona, donijela je temeljem utvrđenog koeficijenta, financijski analizirano, milijunske iznose proračunskog manjka. Uslijedile su intenzivne višegodišnje aktivnosti inicirane iz Vlade Županije Posavske na rješavanju tog prioriteta, uključivanjem i samog predsjednika Vlade ŽP u rad Radne grupe za analizu i pripremu rješenja u oblasti pripadnosti javnih prihoda u FBiH. Federalna vlada prihvatila je predložene Izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda (100. sjednica) i proslijedila dalje u parlamentarnu proceduru.
Ukoliko ne budu prihvaćene u Parlamentu FBiH predložene Izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda, doći će u pitanje funkcioniranje Županije Posavske, zajedničko je stajalište svih sudionika sastanka.

Planirano je također nekoliko radnih posjeta koje će se upriličiti kod predstavnika federalnog Parlamenta i u Klubovima zastupnika u Sarajevu kako bi se zastupnicima predočila dodatna stručna obrazloženja i egzaktni podaci koji potvrđuju opravdanost donošenja Izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH, rečeno je tijekom sjednice u Orašju.

Keep Reading

Sljedeće