Priopćenje OHR-a Sarajevo

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u srijedu, 22. veljače 2012. godine s Mariom Jurkićem, predsjednikom Posavske Županijske Skupštine i zamjenikom predsjednika Anesom Osmanovićem, kako bi razmotrili niz pitanja, uključujući i županijske financije i pitanja vezana za nacionalnu zastupljenost u Vladi Županije posavske.

Visoki predstavnik je rekao da vlada i parlament na svim razinama imaju obvezu održanja Ustava i provedbu Mirovnog sporazuma. Na sastanku je Visoki predstavnik je naglasio da se ovo pitanje ističe, još jednom,  i kroz potrebu za imenovanje sudaca na Ustavnom sudu FBiH kako bi bio okončan postupak formiranja tijela u Sudu koji bi se bavio pitanjima zaštite vitalnih interesa.

“Predugo traje postupak imenovanja sudaca“, rekao je Visoki predstavnik jučer. “Krajnje je vrijeme da se taj postupak okonča tako da Vijeće može obavljati svoje dužnosti i odlučuje o zahtjevima kao što su one vezane za zahtjev o zaštiti vitalnih interesa u Vladi Županije posavske“, kazao je Inzko“.

Keep Reading

Sljedeće

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)