Održana šesta sjednica Skupštine Županije Posavske

DOMALJEVAC – U Domaljevcu, sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske održana je šesta redovna sjednica Skupštine Županije Posavske.

Prije usvajanja Dnevnog reda zastupnici su većinom glasova usvojili Skraćene zapisnike s V. redovne i III. izvanredne sjednice Skupštine Županije Posavske.

Postavljena su zastupnička pitanja od strane slijedećih zastupnika: Enesa Đulović – SBB, Ilije Mikić – HSS/NHI, Mustafe Jupić – nezavisnog zastupnika i Ninoslava Sušilović – Posavska stranka, te dvije inicijative, Željka Ćošković – HDZ BiH o pokretanju pitanja za osnivanjem Riječne kapetanije na području Županije Posavske i Jure Zečević –
HDZ 1990, za popunjavanje u Vladi Županije Posavske upražnjenog mjesta Ministra pravosuđa.

S Dnevnog reda je na zahtjev Odbora za gospodarstvo, financije i proračun skinuta točka „Program rada Skupštine Županije Posavske za 2012. godinu“. Prijedlozi Enesa Đulovića SBB o uvrštenju točke dnevnog reda „Informacija o razgovorima s Visokim predstavnikom u BiH“ i Ilije Mikića – HSS-NHI „Štrajk policije“ nisu dobile skupštinsku većinu, pa ove točke nisu uvrštene u zasjedanje. Skupština je raspravljala o sljedećom točkama:

  1. Prijedlog zakona o dopuni Zakona o pružanju pravne pomoći,
  2. Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima Županije Posavske,
  3. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut o izmjenama i dopuni Statuta Županijske bolnice Orašje,
  4. Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2011. godinu,
  5. Informacija o sastanku s vodstvom Radijskih kuća Županije Posavske

„Prijedlog zakona o dopuni Zakona o pružanju pravne pomoći“ dobio je potporu na skupštinskim Odborima. Amandmana na Zakon nije bilo, pa je Zakon usvojen većinom glasova skupštinskih zastupnika.

„Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima Županije Posavske“ je dobio potrebnu potporu skupštinskih Odbora. Na Zakon nije bilo Amandmana. Razvija se rasprava koja je oslikavala trenutno stanje štrajka policijskih djelatnika, no konkretnih zamjerki Zakonu kroz amandmansko djelovanje nije bilo.

„Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut o izmjenama i dopuni Statuta Županijske bolnice Orašje“ je podržan od strane skupštinskih Odbora. Odluka je prihvaćena većinom glasova skupštinskih zastupnika.

„Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2011. godinu“ je dobilo potrebnu podršku od strane skupštinskih Odbora. U obrazloženju točke predsjedavajući sjednicom Osmanović je kazao kako će se uštede i financijsko stanje u radu Skupštine Županije Posavske vidjeti kroz dokumenta koje podnosi Vlada, a što se tiče Poslovnika o radu Skupštine Županije Posavske pokrenuta je procedura donošenja novog Poslovnika. Izvještaj je prihvaćen većinom glasova skupštinskih zastupnika.

„Informacija o sastanku s vodstvom Radijskih kuća Županije Posavske“ pobudila je veliko interesiranje skupštinskih zastupnika. Predsjedavajući sjednicom Skupštine Županije Posavske Osmanović – SDA, je na kraju izrekao Zaključak, da će se od ove sjednice tijek zasjedanja bez skraćivanja stavljati na web stranicu Skupštine Županije Posavske, radit će se, po postizanju ugovora, s Radijskim kućama dvije emisije o radu Skupštine Županije Posavske u kojima će se naći i skraćeno zasjedanje Skupštine, a Radijske kuće koje žele prenijeti svojim slušateljima, zbog slušanosti, cijeli tijek skupštinskog zasjedanja mogu ga podići s web stranice i prenijeti u cijelosti. Zastupnik Ćošković je predložio da se prilikom stavljanja sjednice na web stranicu snimak sjednice Skupštine Županije Posavske razdvoji po točkama Dnevnog reda, kako bi se lakše mogla pratiti. Zaključak je prihvaćen uz prijedlog zastupnika Ćoškovića većinom glasova skupštinskih zastupnika.

Usvajanje zaključaka
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/zapisnici-s-predhodnih[/soundcloud]

Zastupnička pitanja
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/zastupnicka-pitanja[/soundcloud]

Dnevni red
[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstina/dnevni-red-vi-sjednice[/soundcloud]

1. točka prijedloga zakona o pružanju pravne pomoći
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/1-tocka-prijedlog-zakona-o[/soundcloud]

2. točka zakon o policijskim službenicima izmjene i dopune
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/2-tocka-zakon-o-policijskim[/soundcloud]

3. točka statut bolnice izmjene i dopune
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/3-tocka-statut-bolnice-izmjene[/
soundcloud]

4. točka izvještaj o radu Skupštine Županije Posavske
[soundcloud]http://soundcloud.com/crude-spice/4-tocka-izvjestaj-o-radu[/soundcloud]

5. točka informacija o sastanku radio kuća
[soundcloud]http://soundcloud.com/skupstina/6-tocka-informacija-o-sastanku[/soundcloud]

Keep Reading

Sljedeće

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)