Radovi na koridoru Vc kod Odžaka uskoro počinju

ORAŠJE – Županija Posavska je prva županija u BiH koja je sve aktivnosti vezane za pripremu gradnje koridora Vc od Svilaja preko područja odžačke općine do ulaska u RS privela kraju. Kazao je to Izet Bajrambašić pomoćnik ministra komunikacija i transporta u Sektoru za transportnu infrastrukturu, pripremu i implementaciju projekata, koji je u srijedu, 16. svibnja 2012. godine boravio u radnoj posjeti Županiji Posavskoj.
Bajrambašić je razgovarao s predsjednikom i dopredjednikom Skupštine Županije Posavske prof. Marijom Jurkićem i Anesom Osmanovićem, te ministima financija Matom Brašnićem i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Matom Brkićem.
Radovi na koridoru Vc će započeti u lipnju 2012. godine, a bit će okončani sredinom 2014. godine. Projektna dokumentacija za gradnju mosta dugog oko 650 metara, širokog 29 metara, betonsko-čelične konstrukcije gdje je sama čelična konstrukcija teška oko 5.000 tona je prikupljena i bit će dostavljena u Zagreb, jer je nositelj projekta gradnje mosta Republika Hrvatska. Sama gradnja mosta iznosit će oko 22 milijuna Eura, od čega BiH daje pola, a Republika Hrvatska pola, kazao je Bajrambašić.
Predsjednik Skupštine Županije Posavske prof. Jurkić je izrazio zadovoljstvo što je objavljena ova iznenadna vijest. „Rezultat naših nastojanja i stalnih obilazaka drugih područja, pa i ministarstava u Sarajevu donijela je prvi veliki rezultat. Dobili smo vijest koju smo dugo čekali. Korodor Vc će početi s gradnjom na sjeveru države BiH, onako kako bi to bilo i logično. Datume znamo, izvođača znamo i znamo kakav će značaj cesta koja prolazi područjem Županije Posavske, općine Odžak imati za gospodarstvo cijele Županije, a prije svega na područje općine Odžak“, kazao je Jurkić.
Ministar financija Brašnić je izrazio nadu da će sami radovi na izgradnji koridora Vc dovesti u bolji položaj sve subjekte koji rade na području
Županije Posavske, od građevinske industrije, ugostiteljstva, stanogradnje, stambenog iznajmljivanja. „Izgradnjom auto puta u općini Odžak već imamo predviđenu industrijsku zonu. Ovo je rezultat našeg rada u Županiji na pripremi za početak radova na koridoru Vc. Radili smo tiho, ali smo posao završili i drago nam je svima što je jedna ovakva vijest odaslana baš iz našeg prostora“, kazao je ministar Brašnić.

Keep Reading

Sljedeće