Dogovoreni modaliteti za unaprjeđenje suradnje u oblasti obrazovanja

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić boravio je u ponedjeljak, 28.05.2012. godine u prvoj službenoj posjeti Županiji Posavskoj.

Tijekom ove posjete ministar Mašić sastao se s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ivom Jelušićem s kojim je u prostorijama županijskog ministarstva u Orašju razgovarao o unapređenju suradnje u oblasti obrazovanja te projektima koji će biti realizirani do kraja 2012. godine.

Posebna pažnja bila je usmjerna na realizaciju projekta nabavke besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola i programe poboljšanja uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova na području Županije Posavske.

Resorni ministri Mašić i Jelušić izrazili su zadovoljstvo rezultatima razgovora, a posebno modalitetima buduće saradnje.

Prilikom posjete federalni ministar se u Domaljevcu u prostorijama Skupštine Županije Posavske  sastao s predsjednikom i zamjenikom predsjednika Skupštine Marijom Jurkićem i Anesom Osmanovićem, te županijskim ministrom financija Matom Brašnićem i načelnikom Općine Domaljevac-Šamac Željkom Josićem. Ministar Mašić obišao je i prostorije odgojno-obrazovanih ustanova u Orašju i Domaljevcu te se upoznao s uvjetima u kojima se učenici obrazuju na ovom području.

Keep Reading

Sljedeće