Patrick S. Moon, veleposlanik SAD u BiH posjetio Županiju Posavsku

 ORAŠJE- Predsjednik Skupštine Županije Posavske prof. Mario Jurkić je uz predsjednika Vlade Županije Posavske mr. sc. Marijan Oršolić primio u srijedu, 20. lipnja 2012. godine veleposlanika SAD-a u BiH Patricka Moona. Razgovaralo se u sjedištu izvršne vlasti Županije Posavske u Orašju, o aktualnim temama iz oblasti rada izvršne i zakonodavne vlasti Županije posavske. Bilo je riječi i o problemima koje Posavina ima kod vlasti u Sarajevu, te je zatražena i pomoć američkog veleposlanstva u posredovanju kako bi Posavina dobila svoj zaslužen status kod odluka koje se donose u Vladi Federacije BiH. Prvenstveno se to odnosi na raspodjelu prihoda nižim razinama vlasti u odnosu na vlast Federacije BiH.

„Ako se ne riješi problem raspodjele sredstava prikupljene od neizravnih poreza doći ćemo u situaciju da nastavimo iscpljivati područje Županije posavske. Novi Zakon bi morao riješiti taj problem, jer ako ga ne riješi imat ćemo problem kako sačuvati da ljudi s ovog područja, trbuhom za kruhom ne krenu put Europe i svijeta“, kazao je predsjednik Skupštine prof. Mario Jurkić.

Nakon razgovora s čelnicima izvršne i zakodavne vlasti veleposlanik Moon posjetio je i općinu Orašje. Američki veleposlanik rado je prihvatio i susret u Vladi Županije posavske s mladima koji su boravili ove godine mjesec dana u Seattle-u i Washingtonu (SAD) u okviru programa „Omladinski lideri“.

Keep Reading

Sljedeće