PRIOPĆENJE ZA JAVNOST SA V. SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Skupština Županije Posavske na V. sjednici, održanoj u utorak 24. studenog 2015. godine usvojila je:

• Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o novčanim primanjima zastupnika i članova stalnih tijela u Skupštini Županije Posavske;
  • Nacrt zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske s Zaključkom:
    • Skupština Županije Posavske prihvata Nacrt zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske kao dobru osnovu za izradu Prijedloga zakona, sa stavovima i primjedbama na Nacrt zakona koji su izneseni od radnih tijela i zastupnika na sjednici Skupštine.
    • Zadužuje se predlagač Nacrta zakona da provede Javnu raspravu i o rezultatima Javne rasprave sačini Izvješće koje će dostaviti  zastupnicima Skupštine Županije Posavske uz Prijedlog zakona.
    • Javna rasprava o Nacrtu zakona o prostornom uređenju i građenju provest će se u roku 60
  • Odluku o imenovanju vršitelja dužnosti Tajnika Skupštine Županije Posavske

–          Odluku o poništenju Natječaja za izbor i imenovanja Neovisnog odbora za izbor i reviziju

• Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice Orašje za 2014. godinu.

Zastupnici Skupštine su primili k znanju slijedeće informacije:

• Informacija o Izvješću o radu Službe za upošljavanje za 2014. godinu
  • Informacija o Izvješću o radu Zavoda za javno zdravstvo za 2014. godinu
  • Informacija o Izvješću o radu i financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2014. g

Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli: Tomo Jurkić, Drago Zečević, Mirsad Ahmetović, Senad Ahmetović, Željko Josić i Anes Osmanović.

U pauzi sjednice Skupštine održana je  XI. Sjednica Kolegija Skupštine, pred sam početak sjednice Skupštine Komisija za izbor i imenovanja održala je svoju VI. sjednicu, a dan ranije (23.11.2015. godine) svoje sjednice su održali skupštinski odbori (Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo svoju VI. sjednicu, Odbor za gospodarsvo, financije i proračun svoju III. sjednicu i Odbor za društvene djelatnosti svoju III. sjednicu).

1.dio

2.dio