PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S XVIII. SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 28. 4. 2021. godine, održana je XVIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Zastupnici su razmatrali i jednoglasno usvojili Odluku o imenovanju Neovisnog odbora za izbor i reviziju i Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2020. godinu.

Na današnjem zasjedanju zastupnici su također primili k znanju: Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2020. godinu, Informaciju o Programu rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2021. godinu, Informaciju o Izvješću o radu Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2020. godinu, Informaciju o Programu rada Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2021. godinu, Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave civilne zaštite za 2020. godinu, Informaciju o Programu rada Županijske uprave civilne zaštite za 2021. godinu, Informaciju o Izvješću o radu  Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2020. godinu i Informaciju o Programu rada Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2021. godinu.

Skupština Županije Posavske putem Komisije za izbor i imenovanja Skupštine na današnjem zasjedanju je obavila proceduru glasovanja za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Županije Posavske.

Sukladno članku 33. Naputka o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH, kompletan izborni materijal s rezultatima glasovanja nakon provedenog postupka glasovanja dostavit će se Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na potvrđivanje i konačnu dodjelu mandata sukladno Izbornom zakonu BiH.

Dana 27. 4. 2021. godine svoje XVI. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti.

                                                                                           Stručna služba Skupštine

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće