PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S XX. SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 14. 7. 2021. godine, održana je XX. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Na početku zasjedanja predloženi dnevni red dopunjen je sa točkom „Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama“.  Zastupnici su razmatrali i  usvojili Strategije razvoja Županije Posavske 2021.-2027., Odluku o davanju ovlaštenja Vladi Županije Posavske za osnivanje muzeja na području Županije Posavske, Odluku o imenovanju Županijskog Povjerenstva za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke suglasnosti, Zaključak o Mišljenju na Nacrt zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Na današnjem zasjedanju Zastupnici su također razmatrali Nacrt zakona o unutarnjim poslovima Županije Posavske i Nacrt zakona o sportu Županije Posavske te Zaključcima prihvatili ove Nacrte zakona kao dobru osnovu za izradu Prijedloga zakona i dali zaduženje Vladi da po istim provede javnu raspravu u roku od 60 dana.

Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Blaž Župarić, Drago Zečević i Željko Ćošković.

Dana 13. 7. 2021. godine svoje XVIII. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti.

                                                                                           Stručna služba Skupštine

Slijedi Audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće