PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Razina vode unutar Grebnica i dalje opada. U Odmutu i Lijeskovcu, dijelovima Grebnica iz kojih se voda povukla, građani su krenuli u akcije čišćenja svojih kuća. Pod vodom je područje Snoga i donjeg dijela Grebnica. U Baziku je i dalje visoka razina vode u naselju Brkići.

Stanje je i dalje najkritičnije u Domaljevcu. Uz dio regionalne ceste Orašje-Domaljevac-Šamac, koji je nepotopljen, organizirana je logistika za život u uvjetima u kojima je preko 95% Domaljevca pod vodom visine i do četiri metra. U zgradi općine uspostavljene su službe doma zdravlja, u poslovnim objektima poduzeća Yimor i Koturići prihvatilište, javna kuhinja i logistički centar crvenog križa.

Svaki dan organizirana je dostava vode, hrane i lijekova za 500 osoba koje su ostale u svojim kućama zarobljeni vodom. Javna kuhinja dnevno pripremi blizu 1000 obroka. Na području općine i dalje nema struje iz elektro-sustava i telefonskih veza. Uz pomoć agregata, osigurana je struja u prihvatnom centru, javnoj kuhinji, zgradi općine te za javnu rasvjetu uz regionalnu cestu u Domaljevcu od benzinske crpke Pauk do naselja Srimac.

Krizni stožer priprema plan aktivnosti koje će se poduzimati nakon povlačenja vode, kada će najviše biti potrebni strojevi za isušivanja vlage iz prostorija, tlačne prskalice za pranje, muljne pumpe, pumpe za precrpljivanje vode te dezificijenti.

Zamoljavamo građane da prijave sve uočene nepravilnosti prilikom prispjeća i rasporeda humanitarne pomoći.

Keep Reading

Sljedeće