PREDSTAVNICI SVJETSKE BANKE IZ WASHINGTONA U ŽUPANIJI POSAVSKOJ

ORAŠJE- Predstavnici Svjetske banke iz Washingtona, stručnjaci za elektroenergetiku sa predstavnicima Ureda iz Sarajeva posjetili su ugrožena bh poplavna područja. U Županiji Posavskoj obišli su poplavljene elektroenergetske objekte i one u kojima je bila voda na području Orašja, Vidovica, Lepnice,  Donje Mahale, Kostrča, Tolise, Domaljevca, Grebnica i Bazika.

U ime JP Elektroprivrede HZ HB DP Sjever  gostima su predočili situaciju na terenu Midhat Arpadžić, dipl. ing.el, rukovoditelj Sektora za razvoj , Petar Damjanović, dipl. ing, rukovoditelj Službe za energetiku i Željko Ćošković, ing. el. tehnički rukovoditelj Poslovnice Elektro Orašje.
Izvršen je uvid  u poplavljenost elektroenergetskih objekata na terenu. Predstavnicima Svjetske banke uručeni su CD-i sa fotografijama ugroženih elektroenergetskih objekata s područja sve tri općine Županije Posavske. Dokumentacija je neophodna kako bi se činjenično potkrijepilo stanje na terenu. Nakon detaljnog uvida dogovoreno je da se u  najkraćem roku utvrdi popis i procjena šteta na elektro energetskim objektima ŽP nakon čega bi se osigurala  sredstva  za sanaciju. Dobivena su uvjeravanja da bi se sredstva mogla očekivati u vrlo kratkom vremenu zbog žurnosti obnove.

Keep Reading

Sljedeće