ZAVRŠENO KONSTITUIRANJE ZAKONODAVNE VLASTI U ŽUPANIJI POSAVSKOJ

DOMALJEVAC, 10.12.2014 – na drugom nastavku I. Konstituirajuće sjednice Skupštine Županije Posavske okončan je proces formiranja zakonodavne vlasti u Županiji Posavskoj kao i procedura biranja delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.  Ovime je Županija Posavska prva  u Federaciji BiH koja je u zakonom predviđenom roku okončala ove procese.

Na sjednici  je  Joso Marković (HDZ BiH) izabran za predsjednika Skupštine, a Tahir Redžepović  (SDA) za zamjenika predsjednika. Imenovana su i radna tijela za novi saziv Skupštine i to Komisija za izbor i imenovanja kao i Mandatno-imunitetna komisija.

Kod biranja delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH zastupnici su tajno glasovali za 2 liste iz reda Hrvatskog naroda i 3 liste iz reda Bošnjačkog naroda. Lista Đure Delić i Lista Anesa Osmanović dobile su većinu.  Kompletan izborni materijal  će  se dostaviti Središnjem izbornom povjerenstvu radi  utvrđivanja rezultata i dodjele mandata delegatima za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Stručna služba Skupštine

AUDIO ZAPIS

Keep Reading

Sljedeće