DELEGACIJA ŽUPANIJE POSAVSKE U RADNOM POSJETU ŠVICARSKOM PARLAMENTU

bern 1

Bern, 27.01.2016. godine – Delegacija Županije Posavske boravila  u radnoj posjeti  švicarskom parlamentu na temu „Međunarodna parlamentarna suradnja Skupštine Županije Posavske i CH Parlamenta“.

U sastavu delegacije bili su: Joso Marković – predsjednik Skupštine Županije Posavske, Meho Delić – ministar unutarnjih poslova, Mario Pejić – ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, Damir Živković – ministar zdravstva, rada i socijalne politike i Ilija Jezidžić – direktor Uprave za civilnu zaštitu.

Delegaciju je primio zastupnik u Nacionalnom parlamentu Švicarske i predsjednik Parlamentarne grupe za BiH pri švicarskom parlamentu – gospodin Felix Müri.

Sastanak i posjetu je dogovorio  gospodin Marinko Anđelić iz Potočana – Odžak, inače direktor Parlamentarne grupe za BiH. Parlamentarnu grupu čine još i Senad Ahmetović – zastupnik u Skupštini Županije Posavske, Ludwig Raos Dres.jur.et phil. ecc. iz Švicarske, Stijepo Prudić iz Posavske Mahale živi u Švicarskoj i Katica Golubičić iz Slavonskog Broda.

Na održanom sastanku razgovaralo se o mogućoj suradnji Švicarske i Županije Posavske. Delegacija Županije Posavske upoznala je domaćine s teškoćama sa kojima se susreće Županija Posavska u oblastima zdravstva, školstva, policije, poljoprivrede i civilne zaštite.

Domaćinu su obećali daljnu suradnju i slijedeći  je korak bilaterarna suradnja po oblastima.

Predsjednik Skupštine  Joso Marković  pozvao je predstavnike Švicarskog parlamenta da posjete Županiju Posavsku.

Stručna služba Skupštine

Keep Reading

Sljedeće