Domaljevac, 4.7.2019. godine – U Skupštini Županije Posavske je održan sastanak povodom nastavka Twinning projekta

U okviru projekta Twinning Light – „Podrška administrativnim strukturama za poslove integracija u EU parlamenata u Bosni i Hercegovini”, 2017. godine je izvršena sveobuhvatna analiza potreba županijskih skupština, čemu su podršku dali Dom naroda Parlamenta FBiH te predsjednici županijskih skupština FBiH.

Analiza je prikazala cjelokupnu i detaljnu sliku županijskih skupština u pogledu europskih integracija te kreirala smjernice za unapređenje kapaciteta županijskih skupština u oblasti europskih integracija.

Cilj četvrte komponente je angažiranje županijskih skupština u procesu europskih integracija kroz razradu i uvođenje Zajedničkog akcionog plana za županijske skupštine.

Zajednički akcioni plan treba da sadrži korake i mjere koje treba poduzeti da unapređenje izvršavanja parlamentarnih zadataka županijskih skupština u svezi s europskim integracijama. U njemu će biti navedeni koraci za razvoj institucija i procedura koje je neophodno poduzeti u cilju unapređenja uloge županijskih skupština u kontekstu europskih integracija, što podrazumijeva navođenje ciljeva, određivanje vremenskog roka u okviru kojeg određene zadatke treba završiti te ukazivanje na neophodne resurse.

Ispred Twinning Projekta sastanku je nazočila gđa Klara Szalay, a u ime Skupštine Županije Posavske sastanku su nazočili Blaž Župarić – predsjednik Skupštine, Mujo Puzić – zamjenik predsjednika, Mandica Špionjak – predstavnica Stručne službe Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU ispred Skupštine Županije Posavske.

Stručna služba Skupštine

Keep Reading

Sljedeće