U SKUPŠTINI ŽUPANIJE POSAVSKE ODRŽAN SASTANAK NA TEMU USAID-ovog PROJEKTA PRO-Budućnost – PLATFORMA ZA MIR

Jučer je u prostorijama Skupštine održan sastanak sa direktoricom USAID-ovog projekta PRO- Budućnost Maidom Behrem-Stojanov.
Sastanku su pored Predsjednika nazočili v.d. tajnika Skupštine Lucija Matić i suradnica na projektu g-đa Merima Hrnjica.
Tema sastanka je bila upoznavanje Predsjednika sa navedenim projektom kao i Platformom za mir koji provode uz posredovanje CRS-a.
Napomenuto je da je Platformu za mir do sada usvojilo ili podržalo Vijeće ministara BiH, raniji saziv Predsjedništva BiH, oba doma Parlementarne skupštine BiH, kao i zastupnici iz devet stranaka, načelnici i gradonačelnici iz 75 općina i gradova, brojne Skupštine i Vijeća, skupštine Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske Županije, vjerski poglavari, Udruge žrtava rata i mnogi drugi.
Budući da je Županija Posavska u svom dosadašnjem postojanju promovirala sva načela Platforme (povjerenje, razumjevanje, odgovornost za budućnost) izražena je obostrana želja da se Platforma za mir u formi prijedloga i formalno pravno nađe na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Skupštine Županije Posavske.

Keep Reading

Sljedeće