PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S XIII. SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 9. 9. 2020. godine, održana je XIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Županije Posavske, Odluku o imenovanju Županijskog pravobranitelja, Odluku o usvajanju Platforme za mir i Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za razdoblje 01.01. – 30.06.2020.godine.

Anamarija Čolić, diplomirani pravnik iz Odžaka, imenovana je za Županijskog pravobranitelja na mandat od četiri godine.

Usvajanjem Odluke i Platforme za mir, Skupština Županije Posavske jasno je pokazala svoju spremnost i opredjeljenost za izgradnju povjerenja, razumijevanja i odgovornosti za budućnost s ciljem postizanja pomirenja i trajnog mira.

Platformu za mir do sada je usvojilo ili podržalo Vijeće ministara BiH, raniji saziv Predsjedništva BiH, oba doma Parlementarne skupštine BiH, kao i zastupnici iz devet stranaka, načelnici i gradonačelnici iz 75 općina i gradova, brojne Skupštine i Vijeća, skupštine Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske Županije, vjerski poglavari, Udruge žrtava rata i mnogi drugi.

Zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici: Blaž Župarić, Elvis Živković, Damir Hamidović, Drago Zečević i Dragan Guberac.

Dana 7. 9. 2020. godine svoje XI. sjednice su održali skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarsvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti.

Stručna služba Skupštine

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće