PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S VIII. REDOVITE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 11. 10. 2023. godine, održana je VIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o poljoprivrednom zemljištu u Županiji Posavskoj s Amandmanima predlagatelja zakona, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branitelja u Županiji Posavskoj, Odluku o davanju nekretnina na raspolaganje, korištenje i upravljanje, Odluku o utvrđivanju javnog interesa za stjecanje nekretnine u vlasništvo Županije Posavske i Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za razdoblje od 01.01. do 30.06.2023. godine

Zastupnici su također primili k znanju Informaciju o dokumentu okvirnog proračuna Županije Posavske 2024-2026.

Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja postavio je zastupnik Drago Zečević.

Dana 9. 10. 2023. godine svoje V. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije.

Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo na svojoj sjednici utvrdio je Pročišćeni tekst Ustava Županije Posavske. Pročišćeni tekst Ustava Županije Posavske obuhvaća Ustav Županije Posavske i Amandmane na Ustav Županije Posavske I – XXXIII.

                                                                                           Stručna služba Skupštine

 

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće