KONSTITUIRAN IX. SAZIV SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE (2022-2026) – BLAŽ ŽUPARIĆ (HDZ BIH) IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA, SVETLANA KAMENJAŠ (HDZ BIH) I MUJO PUZIĆ (PDA) ZA DOPREDSJEDNIKE SKUPŠTINE

DOMALJEVAC, 16. 11. 2022. godine – započeta je konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Posavske. Predsjednik Skupštine Blaž Župarić u sazivu 2018-2022  zastupnicima je uručio Uvjerenja o dodjeli mandata.

Skupština Županije Posavske broji 21 zastupnika i svi su prihvatili mandat u Skupštini.

  • HDZ BiH – 12 mandata – Đuro Topić, Ana Andrić, Nataša Oršolić, Miljenko Lušić, Ilija Ilić, Janja Iličević, Ilija Benković, Blaž Župarić, Svetlana Kamenjaš, Dragan Guberac, Ružica Živković i Ivan Marković.
  • SDA – 3 mandata – Anes Osmanović, Mehmed Memišević i Kenan Delić.
  • HDZ 1990 – 2 mandata – Joso Oršolić i Franjo Blažanović.
  • SDP BiH – 1 mandat: Damir Hamidović.
  • HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA – 1 mandat – Drago Zečević.
  • NEZAVISNI NEOVISNI – 1 mandat – Emir Beširević.
  • POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE – 1 mandat – Mujo Puzić.

Nakon uručenja Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini Županije Posavske, zastupnici su dali svečanu prisegu.

Novoizabrani zastupnici na današnjoj sjednici usvojili su Odluke koje se odnose na  radna tijela Skupštine i to:

  • Odluku o izboru Mandatno-imunitetnog povjerenstva (Ilija Ilić – predsjednik, Ružica Živković i Damir Hamidović)
  • Odluku o izboru Povjerenstva za izbor i imenovanja (Nataša Oršolić – predsjednica, Janja Iličević, Miljenko Lušić, Joso Oršolić i Mehmed Memišević)

U daljnjem tijeku sjednice konstituirani su Klubovi zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini Županije Posavske koji su izabrali svoje predsjednike, Klub zastupnika Hrvata – Blaž Župarić, Klub zastupnika Bošnjaka – Kenan Delić i Klub zastupnika Srba – Svetlana Kamenjaš, te kandidirali kandidate za izbor predsjednika ili dopredsjednika Skupštine u imenima Blaž Župarić, Svetlana Kamenjaš i Mujo Puzić.

Skupština je jednoglasno pojedinačno potvrdila prijedloge Klubova naroda.

Potvrđeni kandidati su između sebe odlučili i izvjestili Skupštinu da je Blaž Župarić – predsjednik, a Svetlana Kamenjaš i Mujo Puzić – dopredsjednici Skupštine.

Novoizabrano rukovodstvo se zahvalilo na ukazanom povjerenju, te nakon pozdravnih riječi Skupština je prihvatila prijedlog predsjednika Blaža Župarića da se sjednica prekine i nastavi kad se steknu uvjeti koji su u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a vezano za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće