Priopćenje RTVTK o posjeti delegacije Skupštine Županije Posavske Tuzli

Međukantonalna saradnja na polju zdravstva, obrazovanja, saobraćaja, uz razmjenu iskustava vezanih za rad Skupština Tuzlanskog i Posavskog kantona – bili su okvirna tema današnjeg radnog sastanka dvije delegacije u Tuzli. „Nešto kasnije očekujemo i uspostavu bolje saradnje na privrednom planu“ – istakao je, između ostalog, domaćin današnjeg sastanka predsjednik Skupštine TK Bajazit Jašarević.

Obostrano zadovoljstvo postignutim, kroz razgovor o međukantonalnoj saradnji nakon sastanka iskazali su predstavnici Skupštine Posavske županije, odnosno Skupštine Tuzlanskog kantona kao domaćina susreta iniciranog na nedavnom skupu održanom u organizaciji misije OSCE -a u Sarajevu. Cilj ovakvih sastanaka je uzajamna pomoć kroz razmjenu iskustava u više segmenata i kroz više susreta poput današnjeg, čemu se posebno raduju u Skupštini Posavskog kantona, naveo je Mario Jurkić – predsjednik Skupštine Posavske županije.

nPosebno je razgovarano o izradi skupštinskog poslovnika, kodeksa, obavezama i broju zaposlenika Skupštine, ali i organizaciji Službe za odnose ja javnošću. Goste iz Posavske županije zanimalo je i medijsko praćenje aktivnosti Skupštine jer , kako su naveli, nemaju vlastiti javni servis, već plaćaju skupe usluge lokalnih radio – stanica, a snimak često predugih skupštinskih zasjedanja pohranjuju na skupštinskoj web stranici.

Keep Reading

Sljedeće

Komentari

Odgovori