PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S II. REDOVITE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 28. 12. 2022. godine, održana je II. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Zastupnici su razmatrali i usvojili: Proračun Županije Posavske za 2023. godinu, Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Posavske za 2023.godinu, Odluku o osnivanju Kolegija Skupštine Županije Posavske, Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2023. godinu, Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2023. godinu i Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za razdoblje od 01.01.-30.6.2022. godine.

Informacija o dokumentu okvirnog proračuna Županije Posavske za razdoblje 2023-2025 je primljena k znanju a usvojeni su i Zaključak o Mišljenju na Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zaključak o Mišljenju na Nacrt zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji BiH.

Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli Drago Zečević, Emir Beširević, Mehmed Memišević i Franjo Blažanović.

Također, istog dana, svoju I. sjednicu održalo je Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Stručna služba Skupštine

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće