PRIOPĆENJE ZA JAVNOST S XIV. REDOVITE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE POSAVSKE

DOMALJEVAC – Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 21. 5. 2024. godine, održana je XIV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.

Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o pečatu Županije Posavske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Županiji Posavskoj, Odluku o izmjeni Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Kolegija Skupštine Županije Posavske, Odluku o imenovanju člana Odbora za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o davanju na korištenje i upravljanje ili zajedničko korištenje i upravljanje nekretnina u vlasništvu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj Vladi Županije Posavske, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2023. godinu i Program rada Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2024. godinu.

Također, zastupnici su primili k znanju: Informaciju o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2023. godinu i Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave  za inspekcijske poslove  za 2023. godinu i Informaciju o Programu rada Županijske uprave  za inspekcijske poslove  za 2024. godinu.

Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici  Drago Zečević i Emir Beširević

Dana 20. 5. 2024. godine svoje XI. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije.

                                                                                           Stručna služba Skupštine

Slijedi audio zapis:

Keep Reading

Sljedeće